Proef met ondersteuning bij thuisadministratie

Wij krijgen steeds vaker signalen dat inwoners hulp nodig hebben bij het orde krijgen van hun geldzaken en financiële administratie. Daarom gaat welzijnsaanbieder Sociom vrijwilligers werven, opleiden en ondersteunen die kwetsbare inwoners gaan helpen bij hun thuisadministratie. 

Voorkomen geldproblemen

Wethouder Bert van Swam: “We gaan met deze proef kijken hoe vrijwilligers het beste kwetsbare inwoners kunnen ondersteunen. Door een beter inzicht in hun thuisadministratie worden geldproblemen voorkomen.” De vrijwilligers bieden ook hulp bij het gebruik van financiële regelingen. Ook signaleren zij eventuele andere problemen in de leefsituatie van die inwoners. Bert van Swam: “Op deze manier krijgen we een algemene preventieve voorziening.”

Sociom is al actief

Er is gekozen voor Sociom omdat zij al sinds 2017 actief is in de gemeente. De ondersteuning bij thuisadministratie sluit ook aan bij haar bestaande taken: begeleiden van vrijwillige adviseurs, samenlevingsopbouw en jongerenwerk. In november komt er een evaluatie van de proef. De gemeente neemt op basis van die tussentijdse resultaten in december een besluit of de ondersteuning ook vanaf 2021 wordt geboden.

U kunt contact opnemen met Anja Valckx op AnjaValckx@sociom.nl voor meer informatie.

Top