Out of the Blues maakt depressie voelbaar én bespreekbaar

Dit item is verlopen op 08-11-2016.

Indigo, Welzijn Rivierstroom en Welzijn Geldermalsen/Lingewaal/Neerijnen organiseren samen de voorstelling ‘Out of the Blues’ van Theatergroep Bint.

In Geldermalsen wordt de voorstelling georganiseerd in het kader van de Week van de Mantelzorg. Op het hebben van een depressie rust nog altijd een taboe. En dat terwijl bijna 20 procent van de volwassenen in Nederland ooit in het leven te maken krijgt met een depressie. Theatergroep Bint wil dit onderwerp bespreekbaar maken middels haar nieuwe voorstelling Out of the Blues , een muzikale vertelling over de kwetsbaarheid van geluk en de impact van depressie op je leven.

Hoe voelt het om depressief te zijn? Wat is het verschil tussen een dipje en een depressie? En wat heb je nodig om daar weer uit te komen? De voorstelling is gemaakt op basis van interviews met volwassenen die in hun leven te maken hebben (gehad) met een depressie en wordt gespeeld door drie betrokken theatermakers die allemaal een persoonlijke link met het onderwerp hebben. De voorstelling is bedoeld voor iedereen die in zijn leven te maken krijgt met depressie, zowel privé als professioneel.

Hoe (on)gelukkig ben jij?

Aan de hand van prikkelende stellingen en persoonlijke vragen wordt het publiek na het zien van de voorstelling uitgedaagd om stelling te nemen over zijn eigen (on)geluksbeleving. Het delen van persoonlijke ervaringen zorgt voor (h)erkenning, begrip en empowerment.

Speeldata:

  • Maandag 7 november 19.30u De Pluk, Rijksstraatweg 64 Geldermalsen

Aanmelden bij Indigo

Wilt u erbij zijn? Dat kan! Iedereen (vanaf 12 jaar) die meer wil weten over depressie is welkom. Deelname kost €5,- (de voorstelling is gratis voor jongeren, mensen met een minimum inkomen en mantelzorgers uit Geldermalsen). U kunt zich aanmelden bij Indigo via 026-3124483 of info@indigogelderland.nl.

Top