Lucht geklaard tussen Axxicom en gemeente West Maas en Waal

Dit item is verlopen op 31-07-2017.

De lucht tussen Axxicom en de gemeente West Maas en Waal is geklaard door duidelijke afspraken en een betere dienstverlening. Axxicom is een van de aanbieders van huishoudelijke hulp in die gemeente. Eind april ontstonden klachten en onduidelijkheid bij een aantal klanten over de hulp die Axxicom verleende op basis van de indicering door VraagWijzer West Maas en Waal.

Wethouder Van Swam en de directie van Axxicom hebben overleg gevoerd met elkaar. In dit overleg zijn duidelijke afspraken gemaakt over verbeteringen. Als een klant aangeeft dat de hulp niet voldoende is voor een schoon en leefbaar huis, overlegt Axxicom meteen met de klant en een consulent van VraagWijzer over een oplossing. Hiermee is Axxicom al in mei begonnen en voor een aantal klanten is de hulp uitgebreid.

Voor een betere dienstverlening en snellere contacten houdt Axxicom sinds kort elke maandag van 11.30 en 14.30 uur spreekuur in het gemeentehuis. Op dit spreekuur – een proef tot 1 augustus 2017 – kunnen klanten en medewerkers terecht voor vragen. Ook wordt zo nodig meteen een oplossing geregeld als blijkt dat een klant onvoldoende hulp krijgt.

Axxicom én de gemeente hebben er het volste vertrouwen in dat de duidelijke afspraken en de betere dienstverlening de kwaliteit van de huishoudelijke hulp verbeteren. Hierbij krijgen de inwoners de hulp op maat die ze nodig hebben voor een schoon en leefbaar huis.

Beide partijen overleggen voortaan enkele keren per jaar. Hierbij evalueren zij de gemaakte afspraken en lossen zij eventuele knelpunten op.

Top