Collectieve zorgverzekering 2017

Dit item is verlopen op 15-12-2016.

Iedereen is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Voor mensen met een laag inkomen is het soms moeilijk om de premie te betalen. Als er dan ook problemen zijn met de gezondheid, is een goede toegang tot zorg niet zo vanzelfsprekend. Juist deze mensen mijden zorg vanwege de hoge kosten.. Als zij ook nog geconfronteerd worden met de te betalen eigen bijdrage of niet onder de (basis)verzekering vallende zorgkosten kunnen zij snel in de (financiële) problemen komen.

De situatie per 1 januari 2017

Vanaf eind 2016 kunnen inwoners zoals bijstandsgerechtigden en chronisch zieken, met een inkomen tot 110% van het sociaal minimum kiezen om zich goed te verzekeren. De gemeente betaalt mee aan de premie voor de collectieve zorgverzekering GarantVerzorgd bij Menzis.

Bij de collectieve zorgverzekering GarantVerzorgd kan gekozen worden uit drie aanvullende pakketten en vier verschillende tandartsverzekeringen. De gemeentelijke bijdrage in de maandelijkse poliskosten hangt af van de pakketkeuze en kan oplopen tot € 25,-- per maand.

Wanneer kunt u overstappen?

U kunt nu nog niet overstappen. Binnenkort ontvangt u van uw huidige zorgverzekeraar informatie over de premies, vergoedingen, voorwaarden en kortingen die voor 2017 gelden.

Vanaf dat moment kunt u ook de keuze maken voor de overstap naar de collectieve zorgverzekering GarantVerzorgd van Menzis.

Hoe kunt u overstappen?

U, kunt u zich aanmelden via de website GezondVerzekerd.nl of via de OverstapCoach van Menzis
T 088 – 222 40 80. De OverstapCoach helpt u bij het afsluiten van deze verzekering. Uw oude verzekering wordt dan voor u opgezegd.

Persoonlijk advies nodig?

Komt u er helemaal niet uit, dan kunt u op

14 december (van 14:00 tot 17:00 uur)

naar het inloopspreekuur komen in het gemeentehuis. U kunt de overstap dan direct regelen. Er is dan hulp aanwezig van een OverstapCoach. Als u wilt overstappen moet u meenemen uw:

  • identiteitsbewijs,
  • bankrekeningnummer en
  • huidige zorgpolis voor 2016.

Heeft u vragen?

Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met VraagWijzer West Maas en Waal. U kunt bellen naar T (0487) 790 790 of mailen naar  info@vraagwijzerwmw.nl

Top